Jernalderboplads udskyder kabelarbejde

Anlægsarbejdet ved Bølling Sø kommer tidligst i gang 1. februar, da arkæologer fra Museum Midtjylland har fundet en boplads i området syd for søen, hvor Energinet.dk skal lægge kabel.

Planen om at gå i gang med anlægsarbejdet ved Bølling Sø efter nytår er indtil videre udskudt en måned.

Arkæologer fra Museum Midtjylland har fundet spor af en jernalderlandsby i det område syd for Bølling Sø, hvor Energinet.dk graver kabel ned i forbindelse med opførelsen af den nye 400 kV højspændingsledning mellem Kassø ved Aabenraa og Tjele ved Viborg. 

- Vi har fundet en jernalderboplads med en masse jernudvinding og lidt fund fra stenalderen, og det ser ud til, at det er i hele området syd for Bølling sø, hvor Energinet.dk skal arbejde. Så vi kan tidligst være færdige til 1. februar, siger Hans Rostholm, museumsinspektør og arkæolog på Museum Midtjylland.

Foto: Arkæologer har tidligere fundet fortidsminder fra jernalderen ved andre af Energinet.dk's anlægsarbejder. Arkivfoto

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.