Energinet.dk holder konference om forsyningssikkerhed i en verden med mere vind

Martin Lidegaard, DONG Energys topchef Thomas Dalsgaard, britiske Nick Winser, National Grid, m.fl. taler på konference i København. Omstillingen til vedvarende energi og flere vindmøller giver nye udfordringer for energisystemet.

​Er der strøm i stikkontakterne i 2016? Hvad gør vi på vindstille dage, når en langt større del af vores el skal komme fra vindmøller? Hvilken rolle kommer udlandsforbindelser, gas og fjernvarme til at spille i forhold til forsyningssikkerheden?
 
Det er vigtige spørgsmål, der skal besvares på Danmarks rejse mod en fremtid med meget mere vedvarende energi.
 
Derfor holder Energinet.dk fredag 22. marts konferencen ”Forsyningssikkerhed på vejen mod den grønne omstilling”.
 
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, executive director fra britiske National Grid, Nick Winser, executive vice president, DONG Energy, Thomas Dalsgaard m.fl. er blandt talerne.
 
-  Energinet.dk’s vigtigste opgave er at sikre, at der altid er strøm i stikkontakterne og gas i hanerne. En verden med færre fossile brændstoffer og meget mere vedvarende energi er et paradigmeskifte for hele energisystemet og det danske samfund. Derfor inviterer vi til en konference om forsyningssikkerhed. Vi vil meget gerne fortsætte dialogen om, hvordan vi bedst og mest omkostningseffektivt løser den grønne omstilling, siger Peder Ø. Andreasen, administrerende direktør i Energinet.dk.
 
Folketinget har besluttet, at i 2020 skal halvdelen af al danskernes strøm komme fra vind-energi. Energinet.dk’s Strategiplan 2012 sikrer, at forsyningssikkerheden er intakt – også selvom der er dage, hvor det ikke blæser. Opgaven er national, og præmisserne er internationale. Derfor sætter konferencen også fokus på udenlandsforbindelser, og hvordan Danmark i fremtidens sikrer, at de forskellige energisystemer – el, gas, fjernvarme mv. – blive tænkt sammen, så ressourcerne bliver udnyttet smartest og bedst muligt.
 
Konferencen bliver holdt på Nationalmuseet, Prinsens Palæ, København. Ordstyrer bliver Ida Ebbensgaard, journalist på DR og tidligere pressechef for forhenværende klima- og energiminister Connie Hedegaard.
 
Læs mere og følg opdateringer til programmet på www.energinet.dk/strategikonference

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.