Ny DataHub skal gøre samspillet på elmarkedet lettere

NYT IT-SYSTEM: Energinet.dk og 130 elnetselskaber og elhandelsselskaber har samarbejdet om at lave en DataHub. Den samler alle elforbrugernes oplysninger ét sted.

​1.marts bliver samspillet på elmarkedet lettere. Datahub’en – et helt nyt it-system – gør det dels lettere for elhandelsselskaber at forestå kundeskift, dels samler den nye, fælles datacentral alle oplysninger om danskernes elforbrug ét sted. Det vil skabe mulighed for yderligere konkurrence og gøre det nemmere at udvikle produkter, som er tilpasset den enkelte kundes behov.

Siden 2009 har Energinet.dk og 130 elhandlere og elnetselskaber samarbejdet om at lave DataHub’en.

-Alle har arbejdet hårdt, og vi er så klar, som vi kan blive. Men vi ved også, at det er et meget kompliceret system. Ud over en fælles Datahub har alle 130 elhandelsselskaber og elnetselskaber fået nye it-systemer, siger Louise Rønne Christensen, sektionschef i Energinet.dk.
 
Også elhandlere og elnetselskaber gør deres yderste for at blive helt klar til det store skifte, forklarer Torben Møller Pedersen, afdelingschef i Dansk Energi og medlem af branchestyregruppen bag DataHub’en.
 
- Med DataHub’en får de danske elkunder mulighed for hurtigere og lettere leverandørskift, og på sigt skaber det en markedsmodel, hvor elkunderne kun får én samlet regning. Vi har været igennem et længere testforløb, som med tydelighed har vist, at det er en stor opgave med mange nye systemer og ændrede arbejdsprocesser, der alle skal spille sammen. For os og vores medlemmer er det derfor først og fremmest vigtigt, at elkunderne ikke vil opleve nogen form for ulemper ved overgangen, siger Torben Møller Pedersen.
 
Både Energinet.dk og Dansk Energi understreger, at det er mange forskellige systemer, der nu skal tale sammen, og i opstartsfasen kan der opstå fejl og uforudsete ting. De vil selvfølgelig blive rettet hurtigst muligt, hvis de opstår, lyder det fra begge parter.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.