Nu er der strøm på de første 155 nye master

Torsdag eftermiddag satte Energinet.dk spænding på den første lange delstrækning af den nye højspændingsforbindelse fra Kassø ved Aabenraa til Tjele ved Viborg.

​Klokken 15 torsdag eftermiddag blev de nye højspændingsmaster på strækningen fra Kassø ved Aabenraa til Revsing ved Vejen sat i drift.
I dagene forinden er den nye 400 kV forbindelse blevet koblet sammen med den eksisterende højspændingsforbindelse øst for Vejen.

- Idriftsættelsen markerer, at vi nu har rejst den første tredjedel af det nye højspændingsanlæg op gennem Jylland, siger chefprojektleder Christian Jensen.

Det var kun det østlige system, der blev spændingssat torsdag. Det vestlige system bliver færdig i løbet af marts, men det bliver først sat i drift, når den nye station i Revsing er færdig, da Energinet.dk ikke kan udnytte begge ledningssystemer uden den nye station. Næste store milepæl i opførelsen af det nye højspændingsanlæg fra Kassø til Tjele er derfor færdiggørelsen af station Revsing, som forventes færdig i oktober.
 
- Vi bliver nødt til løbende at sætte sektioner af den nye højspændingsforbindelse i drift, da den nye forbindelse flere steder krydser den gamle. Når begge anlæg skal være på samme sted, bliver vi nødt til at vælge hvilken, der skal bruges. Når vi sætter det nye i drift, kan vi begynde at fjerne det gamle anlæg. Vi vil jo også gerne have ryddet op efter os, når det kan lade sig gøre, forklarer Christian Jensen.
 
Energinet.dk forventer at begynde nedtagning af de gamle master i april. Hele strækningen forventes at være idrift i slutningen af 2014.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.