Vindmøller slog rekord klokken 7.00

Fremover kommer vindenergien til at slå endnu flere rekorder. I 2020 skal halvdelen af al strøm komme fra vind - det er næsten en fordobling i forhold til i dag.

Her til morgen slog de danske vindmøller rekord.
 
Omkring klokken 7.00 drejede de så hurtigt, at 3987 megawatt kom ind i elsystemet. Det er næsten 200 MW mere end den hidtidige rekord, der var fra 31. januar mellem klokken 23 og 24 i år. Da var produktionen 3798,3 MW.
 
Selv om Energinet.dk’s aktuelle tal for vindenergi bygger på forudsigelser, og de helt præcise tal først er kendt om en uge, når elproducenterne har meldt tilbage, tyder alt på, at rekorden holder. Set over en hel time her til morgen lå tallene alle over rekorden fra januar.
Januarrekorden levede kun en måned. 23. december klokken 7-8 var elproduktionen 3782,2 MW.
 
Vi vil i de kommende år få mange flere rekorder. Frem mod 2020 skal andelen af vindenergi næsten fordobles, så det udgør halvdelen af danskernes strømforbrug.
 
Regeringens ambition er, at i 2050 skal Danmark kun producere vedvarende energi. Til den tid vil andelen af vind være seksdoblet.
 
Mandag morgen var det samlede forbrug ifølge de foreløbige tal 4860 MW, altså lidt større end vindmøllernes produktion. Men det sker af og til, at vindproduktionen overgår vores forbrug, blandt andet under kraftigt blæsevejr en lørdag nat, når alle ligger og sover, og  lys og elektriske apparater er slukket.
 
Danmark er det land i EU med flest højspændingsforbindelser og søkabler til vores nabolande, så vi kan eksportere strøm, når vi har overproduktion, og importere strøm, når det ikke blæser.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.