Forbrugerguide er klar til 300.000 gaskunder

Frem til 1. maj vil 300.000 naturgaskunder få et brev med oplysninger om, at de selv kan vælge gasleverandør og købe mange forskellige produkter. Derfor har Energinet.dk nu forbedret forbrugersiden www.gasprisguiden.dk og gjort den mere brugervenlig.

300.000 gaskunder får i de kommende uger og måneder et brev, som klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har bedt de danske gasleverandører og Energistyrelsen om at sende til forbrugerne. Det sker for at gøre kunderne opmærksomme på, at de selv kan vælge leverandør og købe forskellige gasprodukter – eksempelvis binde sig til en fast gaspris i tre, seks eller 12 måneder eller følge markedsprisen.

Folketinget ønsker mere konkurrence på gasmarkedet, og derfor opfordrer Energistyrelsen i brevet forbrugerne til at overveje, hvem de fremover vil købe gas fra.
Derfor har Energinet.dk nu opdateret forbrugersiden www.gasprisguiden.dk, så det er lettere at sammenligne priser og produkter. Internetsiden indeholder flere informationer om de forskellige produkter, og i takt med at flere leverandører melder sig på gasmarkedet, kommer deres produkter med i gasprisguiden.
- Gasprisguiden bliver mere brugervenlig, så det bliver lettere at være gaskunde i Danmark. Vi har haft testpiloter til at teste brugervenligheden og også fået meget relevant information fra de enkelte gasleverandører til udviklingen af guiden, siger Dorte Gren Kristiansen fra Energinet.dk’s afdeling for Kunder og Markedsudvikling.
 
1.maj træder en ny lov i kraft, som kommer til at påvirke de danske gaskunder. Hidtil har tre naturgasselskaber - HMN Naturgas, Dong Energy og Naturgas Fyn – dækket hvert deres område af Danmark. Hvis ikke gaskunder bevidst har valgt en anden gasleverandør, får de automatisk gas fra deres regionale selskab – også kaldet forsyningspligtsselskab.
Mandag 11. marts meddelte Energistyrelsen, at Naturgas Fyn har vundet et udbud og dermed retten til fremover at være forsyningspligtsselskab i hele landet.
Frem til 1. maj fortsætter kunder, der ikke aktivt vælger leverandør som kunder hos henholdsvis HMN Naturgas, Dong Energy eller Naturgas Fyn. Gaskunder, der fremover efter 1. maj undlader aktivt at vælge leverandør, vil få Naturgas Fyn som forsyningspligtig leverandør. Hvis gasselskaberne ikke ønsker at levere gas til en kunde, overtager Naturgas Fyn ligeledes forpligtelsen til at levere gassen.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.