Gammel ledning faldt ned og spærrede nordjysk trafik

Motorvej E39 åbnet igen kort efter midnat. Ingen strøm i ledning, der er taget ud af drift.

En tidligere højspændingsledning, der er taget ud af drift og derfor er uden strøm, var tirsdag klokken cirka 22.30 skyld i, at trafikken på motorvej E39 nord for Aalborg blev spærret.

Ledningen faldt ned, og politi og beredskab blev alarmeret og rykkede ud til området. Trafikken blev standset i begge retninger ved frakørsel Vestbjerg. Den tidligere højspændingsledning faldt også ned over jernbanesporet ved motorvejen. Kort efter midnat var ledningen fjernet og motorvejen igen åbnet.

Energinet.dk har i et stykke tid været i gang med at fjerne luftledningen. Elektriciteten på strækningen løber i dag gennem kabler, der er gravet ned i jorden. Der var altså ikke strøm i den tidligere 150 kV-ledning og derfor ingen fare for at blive ramt af stærk strøm.  

Energinet.dk sendte tirsdag aften mandskab til stedet for at fjerne ledningen. Hvad der præcist er årsag til, at ledningen faldt ned, er endnu ukendt.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.