1297 får brev om transformatorstation ved Ishøj

Borgere, myndigheder og andre, der kan få en ny transformatorstation i deres lokalområde, har fået brev om projektet, idefasen og et ekstra borgermøde.

1297 borgere, myndigheder mv. har netop fået et brev og et hæfte med beskrivelse af et måske kommende byggeri af en stor transformatorstation ved Ishøj.
Det sker, efter at Energinet.dk, har beklaget, at ikke alle naboer i første omgang fik materialet tilsendt.
 
Folketinget besluttede sidste år, at der skal laves en ny havmøllepark på Kriegers Flak i Østersøen. Det statslige selskab Energinet.dk har fået til opgave at bygge de anlæg, der skal få strømmen i land.
Energinet.dks undersøgelse viser, at den bedste løsning for elnettet og den billigste løsning er at forbinde havmølleparken med elnettet ved Ishøj. Seks kilometer fra kysten ligger i forvejen en transformatorstation. Den nye transformatorstation kan blive 110 meter lang, 50 meter bred og 25 meter høj.
 
”Det er vigtigt at understrege, at projektet er i en tidlig fase. Energinet.dk mener, at det er bedst at placere transformatorstationen i Ishøj, men der er ikke taget stilling til, om en måske kommende transformatorstation præcist skal ligge det ene eller andet sted inden for projektområdet, om den skal ligge på den ene eller anden led, eller hvordan den skal se ud”, siger Jens Christian Hygebjerg, chefprojektleder i Energinet.dk., og understreger, at det har borgerne mulighed for at kommentere og komme med forslag til.
 
Oprindeligt fik ca. 500 lodsejere med jord inden for de foreslåede projektområder brev, ligesom der blev indrykket annoncer om to borgermøder. Men ikke alle naboer fik altså direkte besked. Derfor fik de heller kendskab til de to borgermøder, der blev holdt 15. og 16. maj.
 
Materialet er nu sendt til borgere i et større område i både Ishøj og Høje-Taastrup kommuner, og den oprindelige fireugers frist for at komme med forslag og kommentarer er forlænget med to uger.
De ca. 500 lodsejere, der i første omgang fik materialet, har også fået et brev med besked om, at fristen er forlænget.
 
Der bliver desuden holdt et ekstra borgermøde, hvor alle er velkomne til at komme og høre om projektet og stille spørgsmål til projektet.
Borgermødet foregår 6. juni, kl. 19-21.30 på Café Wiuff, Vejledalen 17 i Ishøj.
 
Det er Naturstyrelsen og Energistyrelsen, der har udsendt materialet, og det er også de to myndigheder, der skal lave den VVM-redegørelse, der vurderer virkningen på miljøet, altså konsekvenserne for mennesker, dyr, planter, landskab osv.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.