Havbunden undersøges til kystnære møller

Seks områder, der er udpeget til kystnære møller, skal i løbet af sommeren have udført geofysiske undersøgelser.

Energinet.dk er netop gået i gang med undersøgelser, der skal afdække havbunden i to områder på vestkysten af Jylland. Det sydlige område er placeret ud for kysten mellem Hvide Sande og Søndervig, mens det nordlige ligger ud for Harboøre. Begge områder er omkring 60 kvadratkilometer og er placeret mindst fire km fra kysten.
 
De geofysiske undersøgelser, som udføres fra et specialfartøj, skal belyse, hvor havbunden er mest velegnet til opstilling af vindmøller. Desuden får Energinet.dk udført havbundsundersøgelser, der skal belyse, hvor kablet til land kan lægges. Da undersøgelsesskibe ikke kan komme ind til kysten, bliver der også lavet undersøgelser fra et fly, der ved hjælp af laserstråler måler havbundens højdeforhold tæt på land.
 
Undersøgelserne af de to områder fortsætter frem til midten af august. I midten af juli begynder et andet skib på havbundsundersøgelser i farvandet ud for Sæby, og i løbet af august sætter specialfartøjerne kursen mod de tre øvrige områder, som er udpeget til kystnære møller. Det drejer sig om Sejerøbugten, Smålandsfarvandet og Rønne Banke ved Bornholm.
 
Der skal opføres kystnære møller på samlet 450 MW, svarende til elforbruget i ca. 500.000 husstande. Møllerne skal sættes i drift senest i 2020.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.