Fælles kontor i München ser ud i fremtiden

Organisationen TSC, som Energinet.dk er en del af, slog i dag dørene op for et nyt, fælles kontor i München. Formålet er at styrke forsyningssikkerheden og samarbejdet på tværs af landegrænserne.

​I dag fik de europæiske transmissionssystemsoperatører, eller TSO’er, et fælles hjem i München. Organisationen TSC, Transmission System Operator Security Cooperation, som Energinet.dk er en del af, flyttede nemlig ind i sit nye hovedkontor i den tyske by. TSC’s skal fremme forsyningssikkerheden i det europæiske el-net.


- Elsystemerne i Europa hænger sammen. Vi kan ikke sidde i hver sin andegård og kun kigge på vores eget elnet. Vi skal have et samlet overblik, siger Bent Myllerup, der er leder af kontrolrummet for el i Energinet.dk og var til indvielsen i München fredag.


Varsel på forhånd
TSC skal ikke styre elsystemerne i de enkelte lande fra hovedkontoret i München, men indsamler løbende data fra de 12 medlemslande. Med oplysningerne kan TSC se timer ud i fremtiden og varsle om problemer i elnettet, der kan sprede sig.


- Vi bliver en del af et stort system. Hvis der opstår problemer i et andet system eller et andet land, som vil kunne påvirke os i Danmark, så får i det at vide i god tid, så vi kan tage ”action” på det, siger sektionschef Bent Myllerup.


Han påpeger, at samarbejdet er nødvendigt for at sikre forsyningssikkerheden i både Danmark og Europa i fremtiden. El bliver nemlig endnu mere grænseoverskridende i fremtiden, hvor der kommer meget mere vedvarende energi - fra Danmark typisk vindmøllestrøm - som skal transporteres frem og tilbage mellem landene.

 
Energinet.dk blev medlem af TSC i juli, og tæller i dag 12 TSO’er fra 10 europæiske lande.
 
Læs engelsk pressemeddelelse fra TSC her.
 
På billedet ses fra venstre Ben Voorhorst (COO of TenneT), Alexander Wirth (TSC's Operational Manager) og Rudolf Baumann (formand for TSC's Steering Committee). Foto TSC

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.