Larm og lys ved gaslageret i Ll Torup

Et 22 meter højt boretårn og lastbilkran arbejder på gaslageret frem til 29. november.

​Et 22 meter højt boretårn og en stor lastbilkran vil fra 5. november og frem til 29. november arbejde på Energinet.dk’s gaslager i Ll. Torup nord for Viborg. Derfor kan der forekomme støj, og der vil også være lys i området omkring kaverne TO-8, fordi der bliver arbejdet 12 timer i døgnet, fra kl. 7.00 til kl. 19.00, mandag til lørdag.
 
Energinet.dk er ved at afslutte renoveringen af kavernen – et af de kæmpemæssige hulrum i de underjordiske salthorste, hvor gassen opbevares under tryk. Den brøndstreng - det rør - der går fra overfladen og ned i kavernen er udslidt og skal skiftes. Derfor har det været nødvendigt at tømme kavernen for gas. Det er sket ved at pumpe vand ned i kavernen og dermed skubbe gassen ud. Sidegevinsten ved projektet er, at vandet har opløst noget af saltet i kavernes vægge, og dermed er kavernen blevet udvidet. Kavernen skrumper med tiden, fordi væggene trækker sig sammen.
 
Boretårn og kranbil skal fjerne det lange rør, der har været brugt til at pumpe vand i og ud af kavernen. Desuden skal kavernen måles op, og der skal installeres en sikkerhedsventil.
 
Naboer og myndigheder er informeret.
 
Gaslageret kan kontaktes indenfor arbejdstid på telefon 89992700 og udenfor arbejdstid på 70701960 (Kontrolcenter Gas, som er døgnbemandet).
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.