Dansk forsyningssikkerhed er nummer et i EU

Danmark er det bedste land i EU, når det kommer til forsyningssikkerhed. Det slår World Economic Forum fast i sin rangliste over 124 landes energisystemer. Den flotte placering glæder Energinet.dk.

​Danmark er europamester, når det handler om at sikre strøm i stikkontakten, gas i komfuret og varme i radiatoren. Det afslørede World Economic Forum (WEF), da organisationen i dag onsdag klokken 14 præsenterede sin rangliste over 124 landes energisystemer ved et arrangement i København.
 
Listen er udarbejdet af WEF i samarbejde med et ekspertpanel og konsulentfirmaet Accenture. De placerede Danmark øverst på rangstigen, når det kom til adgang og leveringssikkerhed i forhold til energiforsyningen. Det resultat varmer hos Energinet.dk.
 
- Det er resultatet af et fremragende samarbejde mellem Folketingets partier, der har lavet en ambitiøs energipolitik. Det er også et fremragende samarbejde mellem alle parter i energisektoren. Endelig er det en stor anerkendelse af alle medarbejderne i Energinet.dk. Det er os, der har det overordnede ansvar for el- og gassystemerne og forsyningssikkerheden. Derfor er det en stor hæder, vi skal glæde os over, siger Peder Østermark Andreasen, administrerende direktør i Energinet.dk.
 
Tegn på robust energiforsyning
Kåringen som europamester skyldes først og fremmest, at det danske elnet vurderes til at være i international topklasse. Derudover spiller den danske olie- og gasproduktion og Danmarks robuste energiforsyning en vigtig rolle.
 
Også i Klima- Energi- og Bygningsministeriet er man stolt over den anerkendelse, det er at være i toppen af eliten i EU.
 
- Med topkaraktererne fra WEF bliver der sat yderligere fokus på Danmark, og vi skal bare være glade for, at vi som et lille land kan gå foran, siger klima- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.
 
Billedet: Peder Østermark Andreasen, administrerende direktør i Energinet.dk.

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.