Energinet.dk har nu sat 314 nye master i drift

Kassø-Tjele: Torsdag blev der sat spænding på endnu en strækning af den nye 400 kV forbindelse mellem Kassø ved Aabenraa og Tjele ved Viborg.

​Der er nu strøm på anlægget fra station Kassø op til station Askær ved Brande. Dermed er 314 af de i alt 507 nye højspændingsmaster, som Energinet.dk rejser på en 166 km strækning op gennem Jylland, i drift. Forbindelsen udgør rygraden i det vestdanske eltransmissionsnet.

- Med årets sidste idriftsættelse har vi sat spænding på over halvdelen af det nye anlæg. Der er tre delstrækninger for det samlede anlæg, hvor en delstrækning går fra én transformerstation til en anden. Nu er vi færdige med to ud af tre delstrækninger. Det er en vigtig milepæl, som vi i projektet glæder os over at runde, inden vi går på juleferie. Vi har i alt rejst knap 400 master, så nu er der ikke lang vej til endestationen i Tjele, siger chefprojektleder Christian Jensen.

I september blev station Revsing ved Vejen sat i drift. Siden er den nye højspændingsforbindelse nord for stationen blevet sat i drift i bidder, da den nye højspændingsledning flere steder krydser den gamle 400 kV ledning. Det koster samfundet mange penge hver dag, forbindelsen er koblet ud, hvorfor arbejdet må tilrettelægges, så afbrydelserne er så kortvarige som muligt.
De nye master bygges for at gøre transmissionsnettet mere robust i en tid, hvor en stigende del af elforbruget dækkes af vedvarende energi, såsom vind og sol, der ikke så let lader sig regulere.

Hele højspændingsforbindelsen er færdig og sat i drift december 2014. 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.