Energinet.dk nu klar med foreløbig miljødeklaration

Som noget nyt offentliggør Energinet.dk en foreløbig miljødeklaration for 2013 allerede her i starten af januar.

​Med den foreløbige miljødeklaration forsøger Energinet.dk at imødekomme de virksomheder, der har behov for at opgøre miljøbelastningen ved deres elforbrug inden offentliggørelsen af den endelige miljødeklaration for 2013 med deadline den 1. marts 2014.

Ifølge den foreløbige miljødeklaration var emissionen af CO2 ved forbrug af el i 2013 på 348 g/kWh – nogenlunde svarende til niveauet i 2011 på 359 g/kWh.

Sammenholdt med 2012 (288 g/kWh) er der dog tale om en væsentlig stigning i 2013. Hvor 2012 var kendetegnet ved en historisk lav produktion fra de danske kraftværker og en stor import af el fra Sverige og Norge (med en lav CO2-udledning per kWh el), bidrog de centrale kraftværker i Danmark og importeret el fra Tyskland i højere grad til at dække det danske elforbrug i 2013 med en øget CO2-udledning til følge.

 
Gå til den foreløbige miljødeklaration her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.