Nyt kort gaskapacitetsprodukt til transportkunder

Transportkunderne får fra den 11. februar 2014 mulighed for at bestille gaskapacitet inden for døgnet på Energinet.dk Online.

Hidtil har det været muligt for gaskunderne at bestille dagsprodukter, og dagskapaciteten skulle bestilles senest kl. 17.00 dagen før kapacitetsperiodens start.
 
Fristen for, hvornår kapaciteten skal bestilles i forhold til, hvornår den skal bruges, bliver med det nye produkt nu reduceret til to timer og kapaciteten kan bestilles for én time ad gangen. Dermed øges fleksibiliteten i gassystemet, til gavn både for samspillet mellem gas og den øgede andel af vedvarende energi i elsystemet og likviditeten på det danske gasmarked.
  
Det nye kapacitetsprodukt kan bestilles fra kl. 18.00 døgnet før det gasdøgn, hvor kunderne har behov for kapaciteten ud fra et først til mølle princip. Kapaciteten kan bestilles på både Nybro, Dragør og Ellund samt til levering i Danmark - Exitzonen – og ind i gassystemet for bionaturgas – BNG Entry.
 
Det nye produkt hedder  ‘FCFS Within day capacity’ – First-come-first-serve Within Day Capacity. Den længste periode produktet kan bestilles er for 23 timer fra kl. 07.00 til den sidste time af gasdøgnet kl. 05.00 til 06.00. Kunderne får mulighed for at bestille produktet helt frem til timen mellem kl. 2.00 og 3.00 i gasdøgnet og den bestilling vil gælde for den sidste time fra 5.00-06.00.

 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.