Mandag kan kommuner søge ny solcellepulje

Kommuner får særlig mulighed for solcelleanlæg på børnehaver, skoler mv. Energistyrelsen har nu offentliggjort bekendtgørelse. Ny pulje giver mulighed for anlæg på samlet 20 megawatt.

​Mandag den 31. marts 2014 klokken 7.00 kan landets 98 kommuner søge en ny solcellepulje og dermed få en særlig mulighed for solcelleanlæg på børnehaver, skoler, rådhuse mv. Det klokkeslæt åbner Energinet.dk for ansøgningen til en ny kommunal solcellepulje. Energistyrelsen har nu offentliggjort en bekendtgørelse, der beskriver den nye ordning. Puljen er særlig, fordi den giver kommuner dispensation, så de kan sætte solceller på taget af kommunale bygninger uden at skulle oprette et selvstændigt selskab, sådan som elforsyningslovens ellers foreskriver.
 
- Kommuner kan sende ansøgningen til Energinet.dk både med almindelig post og via en elektronisk formular, men jeg vil kraftigt opfordre alle til at udfylde den elektroniske formular. Den kan man ikke sende ind, uden at alle felter er udfyldt. Og er ansøgningen ikke fyldestgørende, risikerer man ikke at kunne få del i puljen, siger Martin Lervad Lundø, sektionschef i Energinet.dk.
 
Ansøgninger, som Energinet.dk modtager, før puljen åbner, vil heller ikke komme i betragtning til puljen.
 
Over 20 MW - lodtrækning
Energinet.dk har allerede fået mange spørgsmål fra kommuner, og forventningen er, at der er stor interesse for puljen. Der kan derfor opstå en situation, hvor kommunernes ansøgninger samlet set overstiger de 20 MW, der er maksimum.

I det tilfælde bliver der trukket lod udelukkende blandt de ansøgninger, som Energinet.dk har modtaget den dag, puljen runder 20 MW.

Hvis Energinet.dk eksempelvis efter tre dage har modtaget ansøgninger på i alt 18 MW og på fjerdedagen modtager ansøgninger for yderligere 4 MW, er det blandt de 4 MW, at de sidste 2 MW skal findes. Lodtrækningen vil ske ved, at et computersystem tilfældigt udvælger de sidste solcelleprojekter. Alle ansøgninger, der er kommet ind inden midnat den pågældende dag, er med i lodtrækningen.

Hvis ansøgningerne allerede første dag overstiger 20 MW, vil der blive trukket lod blandt alle de ansøgere, der er kommet ind den 31. marts 2014 mellem klokken 7.00 og 24.00.
 
Ingen grund til at ringe og dobbelttjekke
Martin Lervad Lundø beder ansøgerne om at have tålmodighed.

- Vi gør alt for at behandle sagerne hurtigt, men vi forventer at få meget travlt og mange sager at behandle. Derfor bliver det ikke muligt for kommunerne at få svar med det samme. Men vores mål er, at alle de ansøgere, der kommer med i 20 MW-puljen, får svar i løbet af en måned, siger han.
 
Ansøgere, der udfylder og indsender den elektroniske ansøgningsformular, modtager en kvittering på mail. Det er beviset på, at Energinet.dk har modtaget ansøgningen. Ansøgningen er dermed sikker på at være i bunken af alle de ansøgere, der er kommet ind den dag. Det er derfor unødvendigt at ringe og tjekke, om Energinet.dk har modtaget ansøgningen.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.