Spanien og Portugal er i dag koblet sammen med Nordvesteuropa

Tre måneder efter at priskobling med stor succes gik i luften i Nordvesteuropa (NWE), udvides området nu til også at dække Sydvesteuropa (SWE).

​EU’s mål med et sammenkoblet europæisk elmarked er kommet et vigtigt skridt nærmere. Det nordvesteuropæiske prisområde, NWE, er fra i dag koblet sammen med SWE-regionen, der dækker Spanien, Portugal samt Frankrig - Frankrig er også en del af NWE-regionen.

Fra i dag laves der fælles prisberegning for begge regioner, og det betyder, at markederne bliver bundet tættere sammen, og at det europæiske elnet bliver udnyttet mere effektivt.

Læs tidligere nyhed om NWE-priskobling her.
 
Fra Norge til Portugal
Priskoblingsområdet dækker nu fra Norge i nord over, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Danmark, Storbritannien, Holland, Belgien, Luxemborg, Tyskland, Østrig, Frankrig, Spanien og Portugal.
Over de seneste måneder har NWE og SWE regionernes TSO’er - Transmission System Operators - og elbørserne arbejdet tæt sammen for at teste systemerne og tilpasse regler og procedurer til begge regioner. Det betyder samtidig, at der fremover ikke bliver talt om en NWE priskobling, men en Multiregional Price Coupling.
 
Der arbejdes nu videre med at koble flere regioner til den fælles priskobling, hvilket Energinet.dk løbende vil orientere om på hjemmesiden.
 
Læs engelsk pressemeddelelse her.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.