Energinet.dk styrker samarbejde om CO2-fri gasinfrastruktur i 2050

I 2050 er gasinfrastrukturen CO2-fri. Hvordan dette mål nås var centrum for debatten, da topledere fra gastransmissionsselskaber fra Holland, Belgien, Frankrig, Sverige, Schweitz og Danmark mødtes i Amsterdam forleden.

​Gassystemet bør bidrage til at sikre den grønne omstilling i Europa. Det mener Energinet.dk og 4 tilsvarende selskaber i Holland, Belgien, Frankrig og Sverige, der arbejder tæt sammen for at dele og udvikle grønnere løsninger. Det gælder særligt inden for biogas, gas til transport og power to gas.

Hvordan kan markedsaktører komme til at handle med biogas på tværs af landegrænser? Hvad er potentialet for gas til transport? Og hvordan kan power to gas teknologien komme til at vinde el og gasinfrastrukturen sammen. Det er nogle af de spørgsmål, som forsøges løst blandt virksomhedernes eksperter. 

Samarbejdet har allerede demonstreret, at de enkelte selskaber kan lære meget fra hinanden, da de har hver deres styrkepositioner.
 
Ved mødet under den årlige konference, Flame, som i år afholdtes i Amsterdam, blev det besluttet at udvide samarbejdet med et schweizisk transmissionsselskab, så samarbejdet nu omfatter 6 lande, der strategisk arbejder med at understøtte den grønne omstilling.
 
De 6 selskaber er danske Energinet.dk, Hollandske Gasunie, Belgiske Fluxys, Franske GRTgaz, svenske Swedegas og nu schweiziske Gaznat.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.