Energinet.dk sælger halvdelen af aktierne i gasbørs til EEX

Aktørerne i gasmarkedet får nye og bedre muligheder. European Energy Exchange køber halvdelen af aktierne i Gaspoint Nordic.

​Energinet.dk ønsker at sælge halvdelen af aktierne i den nordiske gasbørs Gaspoint Nordic til tyske European Energy Exchange, EEX. Bliver salget godkendt af de danske og tyske konkurrencemyndigheder, deler Energinet.dk og EEX ejerskabet med hver 50 procent af aktierne.

- Vores engagement i gasbørsen har hele tiden været begrundet i et ønske om at fremme gasmarkedet og sikre god konkurrence, og vi er nu nået til et punkt, hvor det giver god mening at samarbejde med EEX. Med EEX på banen får aktørerne i gasmarkedet fremover nye og bedre muligheder, siger Torben Brabo, direktør for Gasmarked og -drift i Energinet.dk.

Gasbørsen blev dannet i 2008 i et samarbejde mellem Nord Pool Spot, der driver den nordiske elbørs, og Energinet.dk. I december 2012 købte Energinet.dk alle aktier – netop for at udvikle gasbørsen yderligere og fremme gasmarkedet. I juli 2013 skiftede gasbørsen navn fra Nord Pool Gas til det nuværende Gaspoint Nordic, og 21. maj blev EEX såkaldt clearingspartner i gasbørsen – læs mere her

​- Det er en helt naturlig fortsættelse af vores strategi, at vi nu samarbejder med en stor og erfaren spiller på den europæiske scene, siger Torben Brabo.
Handlen med gas på børsen har været stigende. Ca. 25 procent af det danske gasforbrug handles i dag på Gaspoint Nordic.
 
Læs fælles pressemeddelelse fra EEX og Energinet.dk her.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.