Skab en visuel Energisystem-løsning og vind 50.000 kr.

Har du ideen til, hvordan Energinet.dk på en ny og innovativ måde kan give danskerne et bedre overbliksbillede over energisystemet? Vise, hvor energien kommer fra? Og hvordan energisystemet hænger sammen?

Så er det måske dig og din nyskabende ide, vi har brug for! Energinet.dk udskriver en konceptkonkurrence og sætter 50.000 kr. på højkant til den eller de studerende, som kommer med den bedste ide til, hvordan vi kan give danskerne en større forståelse for el- og gassystemerne.

 

Energinet.dk har tal og data i rå mængder – fx hvor meget strøm lavede vind-møllerne juleaften 2012, hvor meget naturgas brugte danskerne i 2013, og hvornår toppede solproduktionen i 2014. Vi søger et knivskarpt bud på, hvordan de tusindvis tal og fakta kan præsenteres på en spændende og visuel måde, så danskerne både kan få et øjebliksbillede og lave egne søgninger og historiker.

 

- Der er naturligvis nogle overordnede krav for, hvad konceptet skal kunne og bære. Men derudover er vi meget åbne over for, at de studerende tænker ud af boksen - og vi laver netop denne konkurrence for at få helt nye, kreative og innovative ideer. Vi har hos Energinet.dk en kæmpe kasse med tal og data, som de kan dykke ned i, og bruge som de vil. Og det er vi så spændte på, hvad der kommer ud af, siger sektionschefen for IT, Nicolaj Nørgaard Petersen.

 

Energinet.dk har allerede i dag ”Energisystemet Lige Nu”, og den er populær - men den giver kun et øjebliksbillede. Vi ønsker mere end det. Hvordan konceptet skal se ud, og hvilke platforme som skal bære løsningen, er helt op til dig.

 

Læs konkurrencebeskrivelsen her.

 

”Energisystemet lige nu” ligger på forsiden af vores hjemmeside, som du finder her.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.