Energinet.dk ønsker tilbud fra lokale virksomheder

Gennem samarbejde med erhvervsrådene i Thy, Morsø, Skive og Nordvestjylland håber Energinet.dk på at kunne få lokale virksomheder til at give tilbud på de opgaver, som indgår i kabelprojektet ”Thy-Mors-Salling”.

​Når Energinet.dk i efteråret 2014 udbyder de første kontrakter på arbejdet med at lægge højspændingskabler i jorden fra Struer over Mors og til Skive, bygge transformerstationer og fjerne elmaster og ledninger, er håbet, at der blandt tilbudsgiverne er flere virksomheder med indgående kendskab til lokalområdet. Det er baggrunden for, at Energinet.dk har indledt et samarbejde med erhvervsrådene i Thy, Morsø, Skive og Nordvestjylland, der dækker Struer, Lemvig og Holstebro.

- Ved at engagere erhvervsrådene og gøre brug af deres solide kendskab til det lokale erhvervsliv håber vi at kunne gøre lokale virksomheder interesserede i at byde på en eller flere af de mange opgaver, som vi sender i udbud, siger projektleder Sven Rye, Energinet.dk.

- Samtidig forventer vi, at de interesserede virksomheder vil gøre brug af erhvervsrådenes viden om udbudsprocesser og udbudsregler, når de vil byde på vores opgaver, fortsætter han.
Foruden udbud af kabler og andre elektriske komponenter udbyder Energinet.dk en række større eller mindre opgaver, hvoraf flere med fordel kan løses af virksomheder med lokalkendskab. Sammenlagt vil Energinet.dk udbyde kontrakter på omkring 400 mio. kr. i kabelprojektet. Derudover planlægger Energinet.dk lignende kabelprojekter i området, som efterfølger Thy-Mors-Salling projektets aktiviteter.
- Vi følger naturligvis de udbudsregler, vi som offentlig virksomhed er forpligtet til. Derfor tildeler vi opgaverne til den leverandør, som samlet set har sendt det bedste tilbud, og derfor kan vi ikke love, at opgaverne går til virksomheder i lokalområdet, understreger Sven Rye.

Blandt direktørerne for de 4 erhvervsråd er der stor tilfredshed med Energinet.dk’s initiativ, og de glæder sig over, at der tidligt bliver skabt kontakt mellem erhvervsrådene og Energinet.dk.
- Vores lokale virksomheder får nu mulighed for at komme på banen og få del i det arbejde, som foregår her i området. I erhvervsrådet vil vi hjælpe, hvor vi kan, for de lokale virksomheder kan jo lige så godt være dem, der får opgaverne og skaber arbejdspladserne, siger Martin Hoxer, Erhvervschef for Thy Erhvervsforum.
Lokale virksomheder i Thy kan oprette en profil på Erhvervsdata Thy, så deres kompetencer bliver synliggjort for projektet. 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.