Ændringer i indkøb af manuelle reserver i Vestdanmark

Når Skagerrak-4 forbindelsen til Norge sættes i drift, vil Energinet.dk ændre i den forventede mængde indkøb af manuelle reserver i Vestdanmark.

​Når Skagerrak-4 forbindelsen (SK-4) til Norge på 700 MW går i planlagt drift den 1. december 2014, vil Energinet.dk ændre i den forventede indkøbte mængde af manuelle reserver i Vestdanmark.
 
Ændringen består i, at afhængigt af den driftsmæssige status for elsystemet i Vestdanmark, vil efterspørgslen efter manuelle reserver i den daglige auktion som udgangspunkt blive forøget med 90 MW, sammenlignet med den nuværende efterspørgsel.
 
Ændringen vil derfor konkret bestå i en ændret indkøbsmængde. Manuelle reserver anvendes til erstatte udfald af største enhed i elsystemet, og efter idriftsættelsen bliver SK-4 største enhed.
 
Efterspørgslen efter manuelle reserver vil blive fastsat på daglig basis og vil blive offentliggjort på Energinet.dk’s hjemmeside. Procedurerne for den daglige auktion for indkøb af manuelle reserver er beskrevet i afsnit 1.5.4 i Energinet.dk’s udbudsbetingelser for systemtjenester og kan findes her.
 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.