Sammentænkning er fremtidens nøgleord

Energinet.dk har offentliggjort Strategiplan 2014. Tilmeld dig strategikonferencen i København 12. september.

​Sammentænkning er helt nødvendig for, at danske borgere og virksomheder i fremtiden er sikret stabil energi og et effektivt energisystem. Derfor er det også overskriften på Energinet.dk’s Strategiplan 2014. Den beskriver udfordringerne og lægger sporene frem mod 2018.

Planen lanceres 12. september i IDA Mødecenter, København. Du kan tilmelde dig strategikonferencen og se programmet her.

 
Vedvarende energi udfordrer
Danmark har i årtier, som den naturligste ting, indpasset vedvarende energi. Men i takt med at især vind, men også biogas, solceller mv., udgør en større og større del af produktionen, bliver det afgørende at tænke teknologierne sammen, hvis hele energisystemet skal hænge sammen og drives effektivt. De grønne teknologier og de traditionelle teknologier skal i højere grad sammentænkes og være mere fleksible - vi skal billedligt talt sikre, at der også er strøm i kontakterne, når det ikke blæser.
 
El, gas, varme og transport
Traditionelle kraftværker vil være en grundpille i energisystemet i mange år fremover, men i takt med at f.eks. flere og flere vindmøller skyder op, vil der blive mindre og mindre brug for fossile brændsler.
Det kræver, at produktion og forbruget hos borgere og virksomheder bliver mere fleksibelt. Og el og gas skal spille endnu bedre sammen med varmesektoren, og den energi vi bruger i transportsektoren.
 
Balance på mange planer
Ifølge Peder Østermark Andreasen, administrerende direktør i Energinet.dk, bliver balance vigtigere og vigtigere for forsyningssikkerheden.
- Vi skal sikre os, at der er balance mellem det korte og lange sigt - mellem de teknologier, der laver energien i dag, og de, der skal sikre forsyningssikkerheden i fremtiden. Mellem forbrugere og producentinteresser, mellem nationale og internationale virkemidler.
- Energinet.dk viser med Strategiplan 2014 vejen, men vi kan ikke løse alle udfordringerne alene. Det må vi gøre fælles i branchen. Derfor inviterer Energinet.dk til, at vi sætter os sammen, f.eks. for at sikre, at der også fremover er et fornuftigt forretningsgrundlag, både for de, der laver energi, når det blæser, og dem, der producerer mest, når det er vindstille, siger Peder Østermark Andreasen.
 
Se Strategiplan 2014 her.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.