Energinet.dk ændrer organisationen

Sammentænkning af energisystemer er nøgleordet i fremtiden, og det smitter nu af på Energinet.dk’s organisation. Udviklingsdirektør bliver ny HR-direktør.

Energinet.dk ændrer fra i dag, 1. september, sin organisation. Bestyrelsen blev orienteret om ændringerne i sidste uge.

Ifølge administrerende direktør Peder Østermark Andreasen afspejler den nye organisation bedre fremtidens opgaver. Et af nøgleordene for energisystemerne bliver sammentænkning, og derfor flytter Energinet.dk bl.a. medarbejdere og kompetencer fra Udviklingsafdelingen, herunder Forskning og Miljø, til andre afdelinger og sektioner.

-Vi samler funktioner, som i forvejen har et tæt samarbejde. Vi vil fortsat have stor fokus på forskning og udvikling, men F&U er allerede i dag en integreret del af vores dna, og derfor giver det god mening, at tingene rykker tættere sammen, siger han.

Udviklingsafdelingen nedlægges og medarbejderne flyttes primært til en ny og udvidet afdeling for Systemudvikling og Elmarked samt til Anlæg El og Gas.

En række andre sektioner og medarbejdere bliver også berørt og flyttes til andre afdelinger, men ingen bliver afskediget på grund af organisationsændringerne.

Energinet.dk får også en ny HR-direktør. Steen Dalsgaard Sørensen, 67 år, har valgt at gå på pension. Han har været i Energinet.dk hele firmaets snart tiårige levetid. Posten som HR-direktør overtager Dorthe Vinther, der hidtil har været udviklingsdirektør.

Du kan efter 1. september se den nye organisation og navnene på de nye afdelinger her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.