Gas viser vej til den grønne omstilling

Tirsdag præcis kl. 9 blev den internationale gaskonference, IGRC2014, skudt i gang i Tivoli Congress Center i København.

Omkring 750 deltagere fra 45 lande havde fundet vej til Tivoli Congress Center, hvor åbningsplenaret med taler fra ledende skikkelser i gasverdenen og IGRC satte rammen for de kommende dages konference. Og det er helt tydeligt, at hovedfokus ligger på gassens centrale rolle i fremtidens grønne energi.
 
- Jeg tror, at gasmarkedet står foran en revolution, sagde Jérôme Ferrier, forman for IGU, den Internationale Gas Union, i sin åbningstale.
 
Han udtrykte desuden et ønske om mere dialog med regeringerne om en styrkelse af gasbranchen og teknologierne på området.
 
It’s not easy being green
Det kunne den danske minister straks honorere. Ministeren havde sendt afbud til konferencen, men havde i sit fravær sendt direktør i Energistyrelsen, Morten Bæk, til at fremføre sine budskaber.
 
- It’s not easy being green, citerede Morten Bæk blandt andet Frøen Kermit med henvisning til de udfordringer, som Danmark og resten af verden står overfor med en ambitiøs klimastrategi. Men han understregede, at det netop er her, gas kan spille en nøglerolle som leverandør af fleksibilitet, men også som drivkraft i tung transport i en transportsektor, der pt står for halvdelen af udledningen af drivhusgasser.
 
Energinet.dk’s direktør, Peder Ø. Andreasen, fik det sidste ord blandt åbningsplenarets hovedtalere. Han tog ministerens tråd op om synergien mellem el og gas i en grønnere fremtid og pointerede, at løsningerne netop ligger i samarbejdet på tværs af energisystemerne, men også på tværs af regeringer og regioner.
 
Han høstede stor applaus for sin afsluttende bemærkning:
- I medierne kan man få det indtryk, at det er politikerne, der skaber den grønne omstilling, men vi ved jo godt alle sammen her i dette lokale, at det er teknikkerne og specialisterne som jer, der gør det.
 
IGRC konferencen løber frem til fredag med både oplæg, workshops, faglige udflugter og poster sessions, som alle vil kredse om mulighederne i fremtidens gassystem. Konferencen bliver dækket løbende og nyhederne findes her.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.