Energinet.dk ændrer indkøb af systemydelser

En ny forbindelse mellem Danmark og Norge, Skagerrak 4, bliver sat i drift i slutningen af året og forøger kapaciteten mellem de to lande fra 1000 MW til 1700 MW. Det medfører ændringer i Energinet.dk’s indkøb af systemydelser i Vestdanmark.

Fra den 6. januar 2015 vil Energinet.dk få leveret sekundære (LFC) og primære reserver (FCR) på Skagerrak 4 forbindelsen til Vestdanmark.

Energinet.dk og norske Stattnett har lavet en femårig aftale om at SK4-forbindelsen vil levere 100 MW sekundære (LFC) reserver og 10 MW primær (FCR).

Dette medfører, at det faste indkøb af sekundære (LFC) reserver i Vestdanmark vil bortfalde fra den 6. januar 2015.

I perioder, hvor leverancen fra Norge ikke kan gennemføres, vil indkøbet ske i Vestdanmark.

Indkøbet af primære (FCR) reserver i Vestdanmark vil med leveringen fra Skagerrak 4-forbindelsen blive sænket med 10 MW fra den 6. januar 2015.

Priserne for leveringen af systemydelserne fra Norge vil blive offentliggjort samtidig med idriftsættelsen af Skagerrak 4-forbindelsen.

Leveringen af systemydelser fra Norge via Skagerrak 4-forbindelsen vil i henhold til Energitilsynets metodegodkendelse af vilkår for adgang til Skagerrak-forbindelsen af 2. december 2010 blive genstand for en evaluering efter det første års drift af Skagerrak 4-forbindelsen.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.