Hoteller og supermarkeder er klar til at slukke for strømmen
Britiske Kiwi Power og en række virksomheder tjener penge ved at slukke for strømmen og levere Demand Response. I Danmark arbejder energibranchen på en ny markedsmodel - en af de ting, der bliver set på er bl.a. at fremme fleksibelt forbrug.
I fremtiden er det ikke kun fleksibel produktion fra kraftværker, der er brug for, når energisystemet får flere og flere vindmøller og solceller og dermed meget mere svingende elforsyning. Der er også brug for fleksibelt forbrug – altså elforbrugere, der er villige til at slukke for apparater eller helt undvære strøm i få, ganske korte perioder, hvor der ellers ville være brug for at skrue op for et kraftværk.
I det nye nummer af magasinet #Smart Energy fortæller Yoav Zingher, administrerende direktør i det britiske firma Kiwi Power, at han nu har 700 engelske adresser – f.eks. hoteller, rensningsanlæg, hospitaler, supermarkeder og andre virksomheder - som i løbet af kort tid kan skrue ned for aircondition, slukke lys og pause frysere. Kunderne får betaling for at stille deres forbrug til rådighed i såkaldt ”Demand Response”.
– Storbritannien har et potentiale på 3000 MW i Demand Response. Det er endda en ret konservativ vurdering. Måske kan man finde 9000 MW. Indtil nu har vi kun lige skrabet i overfladen, mener Yoav Zingher.
– Vi ser på, hvordan forsyningssikkerheden kan sikres billigst muligt, og et element kunne være mere fleksibelt forbrug i Danmark, siger han.
Læs mere i #Smart Energy magasinet, hvor der også er artikler med disse overskrifter:
”Leasing sætter gang i varmepumper”
”Måledata vil styre elforbrug”
”Færøerne går forrest i den grønne omstilling”