EU stresstest viser god gasforsyningssikkerhed i Danmark

38 lande har testet, hvad der vil ske ved en længerevarende gaskrise.

​EU-Kommissionen har offentliggjort resultatet af en stresstest, som blev gennemført i løbet af juli måned. Testen blev lavet for at svare på spørgsmål om EU’s afhængighed af russisk gasforsyning. Den blev foretaget i 38 europæiske lande, herunder EU-medlemsstater og nabolande.

- Det er en ambitiøs test, som Danmark er kommet godt ud af. Den viser, at vi har et robust gassystem, der kan modstå en relativ hård belastning, siger Christian Meinicke Andersen, systemdriftschef i Energinet.dk’s Systemdrift Gas

 
Stresstesten analyserer forskellige scenarier, bl.a. et fuldstændigt stop for import russisk gas til EU i en periode på seks måneder. Resultatet af testen viser, at den danske gasforsyningssikkerhed er solid. Kun i det tilfælde, hvor Rusland lukker for gassen i seks måneder, kombineret med en hård vinter samt med eksport af gas til vores nabolande, vil der kunne blive problemer med gasforsyningen til en mindre andel af de ”ikke-beskyttede kunder”.
 
- Vi hviler ikke på laurbærerne, og vi vil prøve at gøre det det endnu mere spiseligt for de store industrivirksomheder, der bruger gas, siger Christian Meinicke Andersen. 
 
Læs mere om hvem der er ikke beskyttet gasforbruger i Danmark her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.