Skagerrak 4 er udskudt i ti dage

​Den nye elforbindelse mellem Norge og Danmark kommer ikke i drift som planlagt på mandag. Idriftsættelsen udskydes 10 dage pga tekniske problemer.

Mandag den 1. december skulle det nye store anlæg, der skal transportere strøm mellem Tjele ved Viborg og Kristiansand i Norge, efter planen gå i kommerciel drift.
Torsdag blev prøvedriften forlænget, og idriftsættelsen udskudt til 11.december på grund af tekniske problemer, som blev konstateret umiddelbart før afslutningen af prøvedriftsperioden for anlægget. I de kommende dage er anlægget ude af drift med henblik på at løse de konstaterede problemer, hvorefter prøvedriften genoptages.
 
- Med sådan et stort anlæg er det vigtigt at sikre, at alt fungerer, som det skal. Derfor har vi testet anlægget grundigt siden august, hvor det blev sat under spænding første gang. Inden vi kan overtage anlægget fra vores leverandør, skal det have gennemført en længere prøvedriftsperiode uden udfald af forbindelsen. Vi har haft udfordringer her umiddelbart op til den planlagte idriftsættelse, der gør, at vi har været nødt til at forlænge prøvedriften og dermed udskyde den kommercielle idriftsættelse, forklarer Søren Damsgaard Mikkelsen, der er Energinet.dk’s chefprojektleder for det dansk-norske projekt.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.