Energinet.dk offentliggør priser for systemydelser fra Norge på Skagerrak 4

Da Energinet.dk og Statnett i 2010 endeligt besluttede at lave et fjerde elkabel, var en af de bagvedliggende delaftaler mellem Energinet.dk og Statnett, at det skulle levere systemydelser fra Norge til Danmark. Priserne offentliggøres nu.

Norske Statnett gennemførte i 2007 et udbud blandt norske energiselskaber om at levere i alt 110 megawatt reserver i form af 100 MW sekundære og 10 MW primære systemydelser til Statnett. Systemydelserne sælges videre til Energinet.dk og Danmark over Skagerrak 4-forbindelsen. Energinet.dk offentliggør nu de gennemsnitlige priser, og du kan finde dem udspecificeret i meddelelsen herunder.
- Aftalen har været kendt længe, og det er først nu, hvor den nye Skagerrak 4-forbindelse mellem Danmark og Norge snart bliver sat i drift, at aftalen bliver ført ud i livet, og de gennemsnitlige priser for leverancen fra Norge bliver offentlige, siger Peter Markussen, afdelingschef i Systemydelser i Energinet.dk.
 
Han forklarer, at samfundsøkonomisk giver det god mening at udveksle systemydelserne over Skagerrak 4.
 
Energinet.dk og Statnett besluttede i 2010 at lave et fjerde søkabel og dermed udvide elkapaciteten mellem landene med 700 MW til i alt 1700 MW. Forud lå en række delaftaler, og en af dem medførte, at der skal leveres systemydelser fra Norge til Danmark. I den forbindelse gennemførte Statnett et udbud blandt norske energiselskaber for leverance af systemydelser til Danmark. Metoden for leveringen af systemydelser på Skagerrak 4 blev i 2010 godkendt af Energitilsynet.
Leveringen af systemydelser begynder 6. januar 2015, og aftalen gælder i fem år fra 1. januar 2015.
 
Læs meddelelse om udbuddet og priserne her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.