Fælles nordisk plan ser frem mod 2030

Det er nødvendigt at tænke endnu mere grænseoverskridende, når fremtidens elnet skal udvikles. Fem nordiske TSO’er har lavet fælles plan.

​De nordiske transmissionsselskaber - TSO’erne Fingrid i Finland, Svenska Kraftnät, Statnett i Norge, Landsnet i Island og Energinet.dk i Danmark - har leveret Den Nordiske Netudviklingsplan 2014 til Elmarkedsgruppen under Nordisk Minister Råd.

Planen ser frem mod 2030 og behovet for at styrke det indre marked, integration af vedvarende energi og sikre forsyningssikkerheden på tværs af regionen i en fremtid med stadigt stigende mængder fluktuerende energi.

Den Nordiske Netudviklingsplan 2014 tager udgangspunkt i fire mulige visioner for fremtiden og tester robustheden af en række projektkandidater internt i det nordiske område såvel som ud af det nordiske område mod central Europa og mod England.

Planen er udledt af det arbejde de nordiske TSO’er har lavet i forbindelse med ENTSO-E’s Ten Year Network Development Plan 2014, TYNDP, som bliver publiceret i december 2014.

Læs mere her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.