Energinet.dk opretholder langsigtet rating på AA

Men fremtidsudsigterne ændres fra stabil til negativ. Læs mere om Standard & Poor's kreditvurdetdering

​Kreditvurderingsbureauet Standard & Poor’s (S&P) har færdiggjort sin 2014 analyse af Energinet.dk og har på den baggrund besluttet sig for at opretholde den langsigtede rating på AA, men ændre fremtidsudsigterne fra ”stabil” til ”negativ”. Herved signalerer S&P, at den langsigtede rating af Energinet.dk er i fare for at falde en enkelt karakter fra AA til AA-.

Energinet.dk's rating består dels af en rating på staten Danmark og dels af en stand-alone rating på Energinet.dk. Efterfølgende summeres de to ratings, hvorefter den samlede karakter udledes.

Ratingen på staten Danmark er uforandret på den absolutte top, mens ratingen alene på Energinet.dk sænkes fra ”a” til ”a-”. Dette er baggrunden for ændringen i outlook.
 
Begrundelsen for ændringen er primært de stadig svagere økonomiske nøgletal som følge af den øgede gældssætning uden, at Energinet.dk's bundlinje forbedres tilsvarende. Det er en uundgåelig udvikling som følge af Energinet.dk's bidrag til omstillingen af det danske energisystem. De store gældsfinansierede investeringsprojekter vil i de kommende år fortsætte denne udvikling.
 
Det har dog ikke den store praktiske betydning for dagligdagen i Energinet.dk. Næsten al låneoptagelse sker via Danmarks Nationalbank til meget lave renter i øjeblikket og ratingen er her uden betydning. Den langsigtede rating har alene betydning såfremt Energinet.dk skulle låne penge hos almindelige kommercielle banker eller udstede obligationer i eget navn.
 
Den kortsigtede rating på Energinet.dk fastholdes på den absolutte topkarakter K-1. Det betyder, at Energinet.dk fortsat kan udstede kortfristede erhvervsobligationer på det svenske Commercial Paper marked. Det er et prisbilligt alternativ til traditionelle bankkreditter.
 
Læs pressemeddelelse fra S&P her.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.