Anholt får for første gang elforsyning fra Jylland

De seneste døgn har Anholt for første gang nogen sinde fået sin forsyning af strøm fra fastlandet. Et nyt kabel til øen blev sat i drift 17.december klokken 14.00.
 
- For tre måneder siden så det meget sort ud, og vi var usikre på, om vi kunne nå at få alt klar til deadline. Bl.a. blev søkablet beskadiget, og færgen til Anholt havde nedbrud, som pressede planen for stationen på øen; men der er ydet en kæmpe indsats af holdet for at nå i mål til tiden, siger Morten Ahrenkiel Vilhelmsen, senior projektleder i Energinet.dk.
 
Det blev besluttet at lave det nye 33 kV-kabel til Anholt, da Folketinget vedtog at lave en havmøllepark ved Anholt. Deadline for det nye forsyningskabel var udgangen af 2014.

Kablet er 28 kilometer fordelt på 27 km søkabel og 1 km landkabel. Derudover er der også bygget en ny transformerstation på Anholt. Der blev sat spænding til kablet 11. december, og efter nogle testdage uden fejl begyndte strømmen onsdag at flyde.

Anholt er hidtil blevet forsynet med strøm fra NRGI’s fire dieselgeneratorer.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.