Energinet.dk beder solcelleejere om tålmodighed

Energistyrelsen offentliggjorde fredag, at nye solcelleregler forventes at træde i kraft i 2015. Men det er endnu for tidligt at kontakte Energinet.dk og søge om forhøjet pristillæg, de nye regler skal nemlig først træde i kraft.

Mange solcelleejere og solcelleinteresserede har ventet på nye regler, og Energistyrelsen meddelte fredag, at reglerne er på vej.
 
Men det er endnu for tidligt at kontakte Energinet.dk for at søge de forhøjede pristillæg eller få uddybende information.

- Vi beder solcelleejerne have tålmodighed – loven skal først træde i kraft, inden vi kan oplyse, hvornår det bliver muligt at søge, og hvilke regler der præcist kommer til at gælde, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s Solcelleadministration.

Energinet.dk vil løbende orientere her på hjemmesiden, når der er nyt.
 
De nye regler
De nye regler gælder både ejere af eksisterende anlæg, som er købt efter 19. november 2012 (de såkaldte overgangsordninger) og for private personer, solcellelav og boligforeninger, som har planer om at købe solcelleanlæg, hvis de kan få del i puljen med forhøjet pristillæg (puljeordningen). Folketinget har besluttet, at der hvert år kan søges om forhøjet pristillæg til sammenlagt 20 MW solcelleanlæg. Da puljerne på grund af en EU-afgørelse endnu ikke er uddelt for 2013 og 2014, bliver der i 2015 åbnet for forhøjet pristillæg til i alt 60 MW solcelleanlæg, som afhængig af type vil kunne opnå en forhøjet støttesats på 78, 102 eller 111 øre/kWh i 10 år.
 
Hold øje på hjemmesiden
Kort tid efter lovens ikrafttræden vil Energinet.dk lægge et elektronisk ansøgningsmodul på hjemmesiden, som ansøgere til ”overgangsordningerne” kan anvende. Vi vil også løbende lægge vejledninger på hjemmesiden, så man kan se, hvilken dokumentation og hvilke oplysninger man vil få brug for, når man søger, og hvad reglerne er. Ansøgningstidspunkt til ”puljerne” ventes at blive annonceret umiddelbart efter lovens ikrafttrædelse.

- Så snart vi kender datoen for ikrafttrædelsen, vil vi offentliggøre den her på hjemmesiden, og vi vil også informere om det gennem pressemeddelelser. Men foreløbigt er mit bedste råd at holde øje med hjemmesiden – så snart der er nyt og konkrete datoer, kan man læse om det her, siger Louise Rønne Christensen.

Mere information
Læs Energistyrelsens meddelelse her yderligere information om solceller på Energistyrelsens hjemmeside læs her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.