Lavere hastighed på Ribe Landevej sydvest for Vejle

Hastigheden på Ribe Landevej sydvest for Vejle er onsdag morgen nedsat i vestgående retning ved Nr. Vilstrup/Skibet. Biler, der kommer fra Vejle, skal lige inden Nr. Vilstrup/Skibet sætte farten ned til 30 kilometer i timen. Det skyldes, at det har været nødvendigt at lægge jernplader ud på den højre vejbane, fordi en del af fundamentet under vejen er usikker. Det blev opdaget onsdag morgen.
 
- Vi ved endnu ikke præcist, hvad der er årsag til, at fundamentet er blevet usikkert, men det er formentlig sket i forbindelse med Energinet.dk’s arbejde på stedet, siger kabelingeniør Roger Christensen fra Energinet.dk’s afdeling for Ledningsanlæg.
 
Energinet.dk er i gang med at fjerne højspændingsmaster og højspændingsledninger i Vejle Ådal og i stedet grave kabler i jorden. Det sker i forbindelse med det såkaldte ”Forskønnelsesprojekt Vejle Ådal”.
 
Det er endnu for tidligt at sige, hvor længe der er nedsat hastighed. Men strækningen bliver under alle omstændigheder spærret på lørdag 10. januar.
 
Energinet.dk meddelte 17. december, at det er nødvendigt at spærre Ribe Landevej og omdirigere trafikken fra 10. januar til 16. januar i forbindelse med Forskønnelsesprojekt Vejle Ådal. Det var oprindeligt planen at bore nye kabler under Ribe Landevej uden at grave vejen op. Men underboringerne blev stoppet, da det viste sig, at jordlagene under vejen ikke var så stabile som ventet, og at der var en risiko for, at vejbanen ville sætte sig.
 
Læs mere her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.