Energistyrelsen har sendt nye solcelleregler i høring

Vigtig information om nye solcelleregler til ejere af eksisterende solcelleanlæg, der ønsker "overgangsordning", samt privatpersoner, solcellelav og boligforeninger, der vil lave solcelleanlæg.

Energistyrelsen har 20. januar 2015 sendt bekendtgørelser til de nye solcelle-regler i høring.

Først når bekendtgørelsen er endeligt vedtaget, kan Energinet.dk oplyse, præcist hvilke regler der kommer til at gælde. Derfor er for tidligt at kontakte Energinet.dk for at høre nærmere om de kommende regler.

- Men så snart det er muligt, vil vi her på hjemmesiden offentliggøre vejledninger, ansøgningsfrister mv., siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s Solcelleadministration.
 
De nye solcelleregler vil gælde for:
1) eksisterende solcelleanlæg, som er købt efter 19. november 2012 (de såkaldte overgangsordninger)
2) private personer, solcellelav og boligforeninger, som har planer om at købe solcelleanlæg, hvis de kan få del i pulje med forhøjet pristillæg (puljeordningen).
 
- Mange er selvfølgelig interesseret i at høre nærmere om, hvordan de nye regler bliver, og hvornår de kommer til at gælde fra. Men før høringsperioden er slut, og folk har haft mulighed for at komme med input eller kommentarer til de nye regler, ved vi ikke, hvordan reglerne bliver. Så vi beder solcelleejerne have tålmodighed og vente med at ringe eller maile. Først når reglerne er sat i kraft kan vi sige mere, siger Louise Rønne Christensen.
 
Hun oplyser, at Energinet.dk allerede nu er i gang med at forberede vejledninger og lave de nødvendige it-systemer, der skal bruges til at tage imod nye ansøgninger. Men det arbejde kan først afsluttes, efter de nye regler er vedtaget.
 
Så snart der er nyt om de nye regler og ansøgningsfrister, vil Energinet.dk lægge oplysningerne på hjemmesiden. Få flere informationer om solceller og de nuværende regler her.
 
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.