Nye regler for solceller og husstandsvindmøller er trådt i kraft 2015

Her på hjemmesiden er der vejledninger til ansøgninger om solceller og husstandsvindmøller. Onsdag 11. februar kl. 10 er det muligt at søge om de nye pristillæg for "overgangsordningerne". Ansøgning til "puljeordningerne" åbner 16. marts.

​Klima-, Energi- og Bygningsministeriet meddelte den 5. februar, at nye regler om forhøjet støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller træder i kraft 11. februar 2015.
Her på Energinet.dk’s hjemmeside er der vejledning til, hvordan man søger om forhøjet pristillæg.

 
- Langt de fleste vil finde hjælp og svar på deres spørgsmål i vejledningerne. Det er også en god idé at læse dem, inden man kontakter Energinet.dk, for vi må nok forudse ventetid i telefonen og længere svartider på mail, fordi vi får ekstra mange henvendelser, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s solcelleadministration.
 
EU godkendte sidste år danske regler om forhøjet afregning til bl.a. solceller. Det betyder, at reglerne nu er klar til at træde i kraft.
 
- Vi har forberedt os, så godt vi kan, blandt andet lavet nye it-systemer, sat ekstra personale på og brugt vores erfaringer fra de mange solcellesager, som vi indtil nu har behandlet. Selv om mange helt sikkert er interesseret i at vide, præcist hvor lang tid, der går, inden deres ansøgning er behandlet, så kan vi ikke sige det på forhånd. Det afhænger af, hvor mange ansøgninger, der kommer, og hvor hurtigt de kommer ind. Det kan vi først vide, når der bliver åbnet for ansøgningerne, siger Louise Rønne Christensen.
 
På solcelleområdet gælder de nye regler for:
1) Eksisterende solcelleanlæg, som er nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere (de såkaldte overgangsordninger). Ansøgninger til "overgangsordningerne" åbner 11. februar kl. 10. Hvis man er berettiget til forhøjet pristillæg, vil man få det, uanset om man søger 11. februar eller senere - "først til mølle-princippet" gælder IKKE for overgangsordningerne.
2) Private personer, solcellelav og boligforeninger, som har planer om at købe solcelleanlæg, hvis de kan få del i pulje med forhøjet pristillæg (pulje-ordningen). Ansøgning til "puljeordningerne" åbner 16. marts kl. 10. Puljerne vil blive fordelt efter "først til mølle-princippet".

Læs mere her
 
Sådan søger solcelleejere
Energinet.dk har åbnet for ansøgninger via et elektronisk ansøgningsmodul, som kan tilgås via login med NemID. Der er desuden  offentliggjort blanketter, som kan anvendes til at søge pr. post til Energinet.dk, Att. Solcelleadministration,Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia.

For solceller er det vigtigt at sikre al nødvendig dokumentation før ansøgning. Læs mere om dokumentation i vejledningen for solceller på hjemmesiden. Du kan gå direkte til siden Alt om forhøjet pristillæg.

På husstandsvindmølleområdet gælder de nye regler for:
1) Husstandsvindmøller, der er nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere.
2) Husstandsvindmøller på op til og med 10 kW vil kunne få 250 øre/kWh, mens husstandsvindmøller over 10 kW og op til og med 25 kW vil kunne få 150 øre/kWh, hvis de opfylder lovens betingelser.

Læs mere her

Sådan søger husstandsvindmøllerejere
Ansøgningsblanketten til ansøgning om forhøjet pristillæg for husstands-vindmøller findes på Energinet.dk’s hjemmeside på www.energinet.dk/husstandsvindmøller. Blanketten skal udfyldes og sendes  pr. post til Energinet.dk, Att. Markedsdrift og Kundesupport, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia. Du kan gå direkte til siden Alt om forhøjet pristillæg.
 

Læs Klima-, Energi- og Bygningsministeriets meddelelse her

(Nyheden er opdateret fredag den 6. februar og onsdag den 11. februar med med links til vejledninger og opdateringer om i krafttrædelse af reglerne)

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.