Italien er koblet sammen med Nord- og Sydvesteuropa i day ahead markedet

Tirsdag blev endnu en milepæl nået på vejen mod et grænseløst elmarked i Europa

​For lidt over et år siden lavede fire elbørser og 13 eltransmissionsselskaber (TSO’er) i Nordvesteuropa fælles priskobling på ”day ahead-markedet”. Efterfølgende kom Spanien og Portugal til i maj 2014.

Tirsdag blev også Italien en del af fællesskabet.

 
Målet er et sammenkoblet europæisk elmarked, hvor der er én fælles prisberegning der bl.a. sikrer, at elforbindelserne mellem landene kan udnyttes bedst muligt.
 
-Et velfungerende marked, der sikrer, at strømmen produceres, hvor det er billigst og forbruges, der hvor den skaber størst værdi, er til glæde for både elforbrugere og -producenter i Europa.
 
-Derudover er grænseoverskridende markeder helt nødvendige, for at sikre, at landene kan lave en effektiv omstilling til vedvarende energi. Ikke mindst bidrager effektive, sammenhængende markeder til, at den samlede fleksibilitet i det europæiske elmarked kan indpasse sol- og vindkraft, siger Søren Dupont Kristensen, direktør for Systemudvikling og Elmarked i Energinet.dk
 
I går blev der taget endnu et skridt mod et fælles elmarked. De italienske grænser - Italien/Østrig, Italien/Frankrig og Italien/Slovenien - er succesfuldt koblet på det, som kaldes Multi-Regional Coupling (MRC).
 
Du kan læse mere i den engelske pressemeddelelse her.
 
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.