Den ene del af ødelagt Anholtkabel er sat sammen

Den ene ende af et stykke reservekabel er sat sammen med det oprindelige kabel til Anholt Havmøllepark. Den anden halvdel af reparationen får ikke lige så gunstigt vejr.

​Første halvdel af reparationen af det ødelagte søkabel til Anholt havmøllepark er færdig. Den anden halvdel af arbejdet er i gang, men vejret er umidelbart ikke så lovende, så der er måske udsigt til en pause i arbejdet.

Lørdag den 21. februar skete der en fejl i det kabel, der forbinder Anholt Havmøllepark med elsystemet på land. Fejlen betød, at det ikke er muligt at sende strøm fra havmøllerne i land.


Energinet.dk’s underentreprenører har siden arbejdet på at udbedre fejlen, bl.a. fundet den ødelagte del af kablet på havbunden, skåret det ødelagte stykke af og fjernet den del af kablet.

 

Et reservestykke er nu sat sammen med det den ene ende af det oprindelige kabel. En "muffe” samler de to kabelstykker, og muffe og kabel er lagt tilbage i havet og spulet ned i havbunden, for at beskytte kablet mest muligt.


Foto: Reservekablet og det oprindelige kabel er sat sammen og er klar til at blive hejst ned i vandet.

- Vi er begyndt på den anden ende af kablet. Men vejrvinduet er ikke helt så gunstigt, så vi har måske ikke tid nok til at lave hele den sidste halvdel af reparationen på en gang - det ser ud til, at vi må tage en pause, siger Per Hylle, afdelingsleder i Energinet,dk's afdeling for Vedligehold Jylland.

 

Der skal ca. seks sammenhængende dage med vindforhold under 10 meter i sekundet til at kunne lave reparationen. Ellers er bølgerne for høje. Hvis det blæser op, beholder kabelarbejderne de to stykker på skibet, men det er ikke muligt at arbejde.

 

Energinet.dk's forventning er lige nu, at kablet kan være tilbage i drift 26. marts, men om det holder stik afhænger af vejret.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.