Energinet.dk offentliggør notat om håndtering af begrænsninger på Skagerrak-forbindelser

Information om hvilke håndtag Energinet.dk kan trække i, hvis Skagerrakforbindelser er ude af drift eller kapacitet er begrænset.

Hvad sker der, hvis Skagerrak-forbindelserne – elforbindelserne mellem Danmark og Norge – af den ene eller anden grund falder ud eller bliver taget ud til revision, og der dermed bliver behov for at aktivere reserver i Danmark?

Den situation er der brug for ekstra information omkring, efter at Energinet.dk 6. januar begyndte at købe nogle af sine systemydelser og dermed reserver i Norge.

Derfor offentliggør Energinet.dk nu et notat, der beskriver, hvilke håndtag Energinet.dk kan trække i. Notatet gennemgår i hvilke situationer og efter hvilke kriterier Energinet.dk vil udbyde og indkøbe reserver indenlands, så frem i fald at søkablerne til Norge skulle være ude af drift i en periode eller af andre årsager kun har begrænset kapacitet til rådighed.
 
- De første måneders drift har givet Energinet.dk erfaring med levering af reserver på Skagerrak-forbindelsen i en række forskellige situationer, og derfor offentliggør vi nu en beskrivelse af rammer for håndteringen af disse situationer for at skabe mere transparens for markedsaktørerne, siger Peter Markussen, afdelingsleder for systemydelser.  
 
Aftale fra 2010
Energinet.dk’s aftale om at købe 100 MW sekundære og 10 MW primære systemydelser i Norge blev lavet i forbindelse med at Energinet.dk og norske Statnett i 2010 besluttede at lave en fjerde elforbindelse mellem de to lande, den såkaldte Skagerrak 4-forbindelse.
 
Du finder notatet her - i Læs mere-spalten i højre side.
 
Læs mere om priserne på systemydelserne i nyhed fra 1. december sidste år: "Energinet.dk offentliggør priser for systemydelser fra Norge på Skagerrak 4".

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.