1. oktober åbner ny pulje med særligt pristillæg til solcelleanlæg

Ny pulje er på i alt 40,99 MW. Det er næsten dobbelt så meget, som solcelleejere sammenlagt søgte om i forårets puljer. Derfor forventer Energinet.dk mindre ”tryk på”, når efterårets pulje åbner.

​Torsdag den 1. oktober 2015, kl. 10.00 åbner Energinet.dk for, at ejere til nye solcelleanlæg kan søge om støtte - et forhøjet pristillæg – for den strøm, solcelleanlægget producerer.


I alt er der 40,99 megawatt i den pulje, solcelleejerne kan søge. Det svarer i runde tal til 40.000 husstandes elforbrug.

 
Når Energinet.dk åbner for en pulje med det ”skæve tal” 40,99 MW, skyldes det, at det var, hvad der var tilbage, da forårets ansøgningsrunde sluttede den 31. maj 2015.
I forårets runde var der i alt fire underpuljer på sammenlagt 60 MW, som private husejere, boligforeninger, lejeboliger og solcellelav kunne søge.
I efterårets runde er de resterende 40,99 MW lagt sammen i én fælles pulje, som alle de fire kategorier kan søge.
 
Forventer mindre tryk på
Energinet.dk vil også i efterårets ansøgningsrunde behandle ansøgninger i den rækkefølge, de kommer ind, men modsat forårets ansøgningsrunde, hvor folk på førstedagen stod i kø for at aflevere ansøgninger, så snart puljen åbnede, forventer Louise Rønne Christensen, leder af Energinet.dk’s solcelleadministration, mindre ”tryk på” den 1. oktober 2015.

- I forårets ansøgningsrunde endte det med, at det kun var den pulje, som private husejere kunne søge, der løb tør. Her i efteråret er der næsten dobbelt så meget kapacitet i den nye, fælles pulje, som der i alt kom ansøgninger til i foråret, så jeg tror ikke, at vi vil se helt så mange møde op eller sidde klar hjemme ved computeren for at taste ind, så snart puljen åbner, siger hun.
 
Puljen lukker igen den 31. oktober 2015 til midnat.
 
Kun ansøgninger, der er fyldestgørende, kan komme i betragtning til det forhøjede pristillæg.
 
Vejledning opdateres så snart regler er klar
Hvis du vil læse mere om reglerne, hvordan man kan søge det forhøjede pristillæg, og hvor stort pristillægget er, kan du klikke her.
 
Der kan først søges fra den 1. oktober 2015, kl. 10.00. Ansøgninger modtaget før dette tidspunkt vil ikke komme i betragtning.
 
Der kan søges digitalt via hjemmesiden www.energinet.dk/solceller eller via papirblanket. Papirblanketten vil være tilgængelig på hjemmesiden i ugen op til, puljen åbner. Link til ansøgningsportal vil være tilgængelig den 1. oktober 2015, kl. 10.00.
 
Energinet.dk vil lægge en vejledning til, hvordan man søger, her på hjemmesiden, så snart den er klar. Nye regler og en opdatering af forårets ansøgningregler har været i høring, men bekendtgørelsen er endnu ikke trådt i kraft, og derfor er det ikke muligt at lave en præcis vejledning endnu. Men der er lagt op til, at ansøgningerne skal indeholde yderligere oplysninger om købspris og installationspris af solcelleanlægget.

- Så længe bekendtgørelsen ikke er trådt i kraft, kan vi desværre ikke sige, præcist hvilke oplysninger ansøgningerne skal indeholde. Men så snart reglerne er klar, lægger vi en grundig vejledning her på hjemmesiden, siger Louise Rønne Christensen.  
 
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.