Ca. 600 har søgt solcellepulje de første to dage

Der er stadig gode muligheder for at søge om at få særlig støtte og del i ny solcellepulje. Der er kommet mange ansøgninger, men slet ikke så mange som i forårets ansøgningsrunde.

​Overvejer du at få et solcelleanlæg og vil søge om forhøjet pristillæg – en særlig støtte til den el, anlægget producerer – så er der stadig mulighed.

Torsdag den 1. oktober åbnede Energinet.dk for en pulje med forhøjet pristillæg, og fredag eftermiddag er der indløbet ca. 600 ansøgninger, som alt i alt kan lægge beslag på 2,7 MW af den ca. 41 MW store pulje.

 
- Vi skal nu i gang med at behandle de mange sager og kontrollere, at de opfylder betingelserne, men puljen er langt fra fyldt. Så der er stadig mange muligheder for at få del i solcellepuljen og forhøjet pristillæg, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s solcelleadministration.
 
Modsat forårets ansøgningsrunde, hvor der kom ca. 2700 ansøgninger ind den første dag, har de to første dage været mere rolige, forklarer hun.
 
- Jeg tror det skyldes, at forårets puljer reelt indeholdt puljerne fra 2013, 2014 og 2015, så der var ekstra mange, der sad og ventede på, at puljerne skulle åbne. Det er kun et halvt år siden, og der er nok ikke så mange, der i mellemtiden har besluttet at købe et anlæg, siger Louise Rønne Christensen.
 
Det er private husejere, boligforeninger, private udlejer af lejeboliger og solcellelav, der kan søge.
 
Du finder en vejledning til, hvordan du søger her
 
Puljen lukker 31. oktober.
 
Du kan læse mere om puljen her.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.