Energinet.dk påbegynder den planlagte udskiftning af dele af Anholt kablet

Udskiftningen af to sektioner af kablet, der forbinder Anholt Havmøllepark med elnettet forventes at ske i perioden mellem den 26. oktober og den 23. november afhængig af vejrforhold.

​For at minimere risikoen for nedbrud besluttede Energinet.dk i sommer i samarbejde med leverandøren, NKT Cables, at erstatte dele af søkablet til Anholt Havmøllepark, hvor analyser indikerede en risiko for, at der kan opstå fejl.
 
Igennem den seneste tid har Energinet.dk arbejdet på at gøre klar til udskiftningen af de to kabelsektioner, som nu forventes at kunne ske fra den 26. oktober. Selve udskiftningen forventes at vare 4-6 uger afhængig af vejrforhold.
 
Mens arbejdet står på, får Anholt strøm fra øens egne dieselgeneratorer.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.