Fejlen på Horns Rev 2-kabel er lokaliseret

Energinet.dk har lokaliseret den del af søkablet til havmølleparken Horns Rev 2, hvor der mandag klokken 01.56 skete en fejl, der satte kablet ud af drift. Fejlen er ca. 800 meter fra Energinet.dk’s platform på havet. Platformen samler elproduktionen fra de mange havmøller i Vesterhavet.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad der fik fejlen til at opstå.

Kablet er stadig ude af drift, og Energinet.dk er i gang med at forberede en reparation. Foreløbigt er reparationsdatoen 25. november meldt ud til elbørsen Nord Pool Spot og elmarkedet, men det er samtidigt meldt ud, at reparationen kan tage både kortere og længere tid.

- Det er stadig meget usikkert, hvornår vi kan være færdige. Meget afhænger af vind og vejr. Blæser det for meget, og er bølgerne for høje, er det ikke muligt at arbejde på havet og trække kablet op til overfladet. Derfor er den 25. november en meget foreløbig dato, som er sat efter, at vejret arter sig og alt går efter planen, siger Jesper Ferløv Greth, leder i Energinet.dk’s afdeling Vedligehold Jylland.

 
Energinet.dk opdaterer hjemmesiden, når der er nye informationer om reparationen af søkablet til Hors Rev 2.
 
 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.