Nyt lovforslag: Lavere støtte til husstandsvindmøller

Nyt lovforslag om ændringer i de afregningspriser husstandsvindmøller kan få.

​Energi-, forsynings- og klimaministeren har i dag 21. oktober 2015 fremsat et lovforslag om at nedsætte støtten til husstandsvindmøller. Husstandsvindmøller er møller, der har en installeret effekt på 25 kW eller derunder og er tilsluttet i egen forbrugsinstallation.
 
Energistyrelsen har for kort tid siden udsendt en meddelelse med information om, hvad forslaget kommer til at betyde.
 
Hovedelementerne i lovforslaget er:
1) En årlig pulje på 1 MW i årene 2016-2019, hvor afregningsprisen gradvist reduceres.
2) En nedsættelse af afregningsprisen for 2016 til 212 øre pr. kWh og 132 øre pr. kWh.
3) En nedsættelse af støtteperioden fra 20 år til 12 år.
4) En overgangsregel, der betyder, at tilsagn om støtte ydet inden den 31. december 2015 på baggrund af en ansøgning modtaget af Energinet.dk den 21. oktober eller senere nedreguleres til 212 øre pr. kWh for husstandsvindmøller med en kapacitet på til og med 10 kW, og til 132 øre pr. kWh for husstandsvindmøller med en kapacitet på over 10 kW og højst 25 kW og støtteperioden nedsættes fra 20 år til 12 år.

Du finder meddelelsen her.
 
Ansøgninger modtaget før 21. oktober 2015 bliver ikke berørt
Lovforslaget omhandler alle ansøgninger, som Energinet.dk modtager den 21. oktober 2015 eller derefter.
 
Energinet.dk vil så snart der er regler og mere information lægge nye vejledninger mv. her på hjemmesiden.
 
Hvis du har søgt om tilsagn om støtte til en husstandsvindmølle og vi har modtaget din ansøgning om støtte til din husstandsvindmølle før den 21. oktober 2015, gælder de nuværende regler og afregningspriser. Kort sagt betyder det, at du ikke bliver berørt af dette lovforslag.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.