Energinet.dk's analyser kom til debat

Torsdag d. 22. oktober 2015 mødte 36 forskere, interessenter og aktører fra energibranchen op i Ballerup for at debattere Energinet.dk’s analysearbejde. Formålet med seminaret var at skabe større åbenhed om Energinet.dk’s energianalyser.

- Energinet.dk’s helhedsorienterede energiplanlægning skal ud over rampen. Vi skal anvise retning og lave transparente analyser for at sikre en effektiv grøn omstilling. Men vi har brug for jeres input til at gøre vores arbejde endnu bedre.

Med disse ord bød Hanne Storm Edlefsen, afdelingsleder for Energianalyse i Energinet.dk, velkommen til seminaret: Analyser til debat. På seminaret, som blev afholdt i Energinet.dk’s kontor i Ballerup, deltog et bredt udsnit af landets forskningsinstitutioner, konsulenthuse, myndigheder og interesseorganisationer med tilknytning til energiområdet.

Seminaret bød på en introduktion til Energinet.dk’s analysearbejde og en smagsprøve på nogle af analyseafdelingens kommende initiativer. Låget blev blandt andet løftet på Energinet.dk’s nye energidatabank og et nyt dialogværktøj til måling af kvaliteten i den grønne omstilling.

Christian Ibsen: Danmark er ikke en ø
Netop den grønne omstilling, og ikke mindst Energinet.dk’s visioner for internationale frem for nationale energiløsninger, fik opbakning fra seminarets hovedtaler Christian Ibsen, direktør for den grønne tænketank Concito:

- Danmark er ikke en ø. I et klimaperspektiv skal energianalyser give mening regionalt som internationalt.

Ifølge Christian Ibsen er det afgørende princip for energianalyser at holde fokus på klimaet, fordi omstillingen ikke er et mål i sig selv. Han opfordrede Energinet.dk og andre, der arbejder med energianalyser til at se på samspillet med andre sektorer og undersøge, hvordan vi bruger ressourcerne bedst.


Foto: Anders Bavnhøj Hansen, chefkonsulent i Energianalyse, fortæller om Danmarks potentiale til at gøre vedvarende energi konkurrencedygtig.

Debatcaféer og gruppearbejde

Seminarets formål var skabe dialog og diskussion om Energinet.dk’s analysearbejde. Det fik deltagerne rig mulighed for ved syv caféstande, hvor medarbejdere fra Energinet.dk’s energianalyseafdeling præsenterede de seneste analyser fra Energinet.dk og derefter svarede på spørgsmål og debatterede analysernes konklusioner.

På de enkelte cafestande kunne deltagerne blandt andet høre om udvikling til fremtidens energisystem, gassens rolle i omstillingen og udviklingen i solceller kombineret med batterier.

Til slut fik deltagerne mulighed for komme med input og konkrete forslag til Energinet.dk’s fremtidige analysearbejde.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.