Medie kaster kritisk blik på Energinet.dk’s bestyrelse

Vi skal kunne tåle at blive set i kortene, og der har været enkelte smuttere, mener bestyrelsesformand Niels Fog. Han lægger alle bilag frem og står inde for udgifter på det årlige bestyrelsesseminar.

​Energinet.dk bliver i dag udsat for kritisk blik. Mediet Journalista.dk har søgt om indsigt i bestyrelsens udgifter i forbindelse med møder, studieture mv. og skriver bl.a. om udgifterne til det årlige bestyrelsesseminar i 2014 og 2015.
 
Bestyrelsesformand Niels Fog offentliggør alle bilagene fra de to seminarer. Energinet.dk skal kunne tåle et kritisk blik, forklarer han.
 
- Bestyrelsesmøder holdes altid i Energinet.dk’s egne lokaler, med mad og drikke i medarbejderkantinen, men en gang om året har vi behov for at fordybe os i særlige emner, og derfor tager vi på seminar ude af huset. På seminarerne er der program fra kl. 9.00 til 18.00, og derefter samles bestyrelsen til en middag. Kuvertprisen for middag og aftenarrangement har i 2014 og 2015 været henholdsvis 1366 kr. og 1360 kr., og det synes jeg er ok.

- Det er vigtigt for bestyrelsen og samarbejdet i bestyrelsen, at vi mødes under mere uformelle former, og her er den efterfølgende middag vigtig. Jeg står fuldt ud inde for kuvertprisen og de samlede udgifter til middagene og aftenarrangementerne.

- Vi har dog på enkelte punkter ikke været omhyggelige nok og har købt velkomstdrink til 16 personer, som bestod af to flasker champagne til 1095 kr. stykket, samt fem flasker hvidvin til middagen af 995 kr. stykket, og det er for meget. Derfor er der blevet strammet op på procedurerne, siger Niels Fog.

Priser er overdrevet
I Journalista.dk’s opgørelse er der flere fejl. Bl.a. skriver Journalista.dk, at der er i 2014 blev drukket portvin til 625 kroner glasset, svarende til i alt 7500 kroner. Det er ikke korrekt. Der blev til desserten serveret portvin til de 28 deltagere af 550 kroner flasken eller en glaspris a 59 kroner – en samlet udgift på i alt 1650 kr.
 
Normalt deltager alene bestyrelsesmedlemmer og ledende Energinet.dk medarbejdere i seminaret og den efterfølgende middag, men i 2014 havde Energinet.dk 10 års jubilæum, og der blev ledsagere for første gang inviteret til at deltage. I alt deltog 28 og ikke 17, som Journalista.dk skriver. Derfor er der f.eks. heller ikke tale om at deltagerne i snit drak ”lige under 2” gin-tonics hver, men ca. 1 hver. 
 
Du finder alle bilagene til de to bestyrelsesseminarer i højre spalte her på siden.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.