Over 1300 søgte om tilskud til solceller

Da fristen udløb for efterårets solcellepulje var der over 1300 ansøgninger i bunken. Alle, der opfylder kriterierne og har indsendt inden deadline udløb, får del i puljen.

​Energinet.dk har nu gjort op, hvor mange ansøgninger om tilskud til nye solcelleanlæg, der er kommet ind i forbindelse med, at den særlige støttepulje lukkede den 31. oktober 2015 ved midnat.

1323 ansøgninger er modtaget i den måned, solcellepuljen har været åben. Tilsammen er der søgt om solcelleanlæg med en samlet kapacitet på ca. 6,3 megawatt (MW). Dermed er puljen langt fra tømt. Der var i alt ca. 41 MW i puljen.

- Der kom en del ansøgninger i de allersidste timer og dage, så der er stadig interesse i at lave nye solcelleanlæg og få del i solcellepuljen. Men interessen var ikke så stor, som da vi åbnede forårets pulje, og det skyldes nok, at der dengang var opbygget en forventning gennem flere år, siger Louise Rønne Christensen, leder i Energinet.dk’s afdeling for administration af vedvarende energi.


- Denne gang er der kun gået et halvt år, siden sidste pulje lukkede, og derfor har der været knapt så mange, som har gået og ventet på muligheden for at få støtte, siger hun.

 
Svar inden nytår - ansøgere får direkte besked
Energinet.dk er allerede i gang med at behandle de mange ansøgninger. Alle 1323 sager skal være færdigbehandlet inden nytår. Fordi puljen ikke er udtømt, vil alle ansøgere, der opfylder kriterierne og har indsendt inden fristen udløb den 31. oktober 2015, få tilsagn om at kunne få del i puljen med særlig støtte, kaldet forhøjet pristillæg.
Energinet.dk sender direkte besked til ansøgerne, når sagen er færdigbehandlet, og for nogle ansøgere kan der altså godt gå næsten to måneder, inden Energinet.dk er klar med et svar.
 
Folketinget har besluttet at fremme solenergi ved at støtte nye solcelleanlæg med et særligt pristillæg – altså særlig støtte til den strøm anlæggene producerer.
Hvert år frem til og med 2016 skal Energinet.dk åbne en 20 MW-pulje, hvor private husejere, solcellelav, boligforeninger og lejerboliger kan søge om at få del i tilskuddet.
 
Fordi EU først skulle afgøre, om solcelleordningen var i overensstemmelse med de europæiske regler om statsstøtte, blev puljerne fra 2013 og 2014 først uddelt i 2015. I alt var det i foråret muligt at søge om 60 MW. Da de fire underpuljer ikke blev tømt, gik ca. 41 MW videre til en ny ansøgningsrunde, som altså nu er afsluttet.
 
De resterende MW fra puljen i 2015 vil blive overført til puljen i 2016, der således vil blive forhøjet med i alt ca. 34 MW til i alt 54 MW fordelt på de fire underpuljer: private husejere, solcellelav, boligforeninger og lejerboliger
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.