Udskydelse af finansielle transmissionsrettigheder

Energinet.dk og de to tyske TSO’er TenneT TSO GmbH og 50Hertz Transmission GmbH udskyder introduktionen af finansielle transmissionsrettigheder på Tyskland-Danmark forbindelserne og på Storebæltsforbindelsen.

Energinet.dk og de to tyske TSO’er TenneT TSO GmbH og 50Hertz Transmission GmbH har haft et ønske om at overgå fra fysiske transmissionsrettigheder (PTR) til finansielle transmissionsrettigheder (FTR) fra 1. januar 2016 på KONTEK-forbindelsen, Storebæltsforbindelsen samt forbindelsen imellem Vestdanmark og Tyskland.

Der er dog opstået usikkerheder relateret til Energinet.dk’s undtagelse for finansiel licens, samt hvilke konsekvenser det vil have for TSO’erne og markedsaktørerne, hvis FTR defineres som et finansielt instrument og rapportering under EMIR deraf skal sættes op.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.