Myndigheder og aktører i elmarkedet var samlet til nordisk rundbordssamtale

De nordiske eltransmissionsselskaber inviterede i sidste uge til åben drøftelse om elsystemets fremtid. Referater og præsentationer fra mødet er nu tilgængelige.

Det nordiske elsystem gennemgår store forandringer, i takt med at mere og mere vedvarende energi kommer ind i systemet. På et europæisk plan bliver der lagt større vægt på, at fremtidens løsninger skal findes regionalt og grænseoverskridende.
De nordiske lande har en lang tradition for tillidsfuldt samarbejde, og landene er enige om, at et stærkere nordisk perspektiv er nødvendigt for at adressere udfordringerne for det nordiske elsystem frem mod 2030.
 
For at få debatteret udfordringer og muligheder inviterede de nordiske transmissionsselskaber, TSO’er, myndigheder og nøgleaktører i det nordiske elmarked til en rundbordssamtale – ”Roundtable of Nordic Power Stakeholders”. Målet med mødet var at finde fælles forståelse for mulighederne samt at diskutere elsystemets fremtid.

Mødets konklusioner kan findes i dokumentet ”Proceedings – Roundtable of Nordic Stakeholders”.
På mødet præsenterede de nordiske TSO’er deres strategi for elsystemet – også den er tilgængelig i dokumentet ”TSO Strategy Presentation”.
Også en henvendelse fra det nordiske ministerråd – via den såkaldte Elmarknadssgruppen – blev behandlet på mødet. Se henvendelsen her:”Letter til Nordic TSO’s from Elmarknadsgruppen”.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.